Aku dah lama sangat mengidam pepahat ni. Aku panggil kerang buluh 🤠1st time aku makan masa kat port klang. Sedap lah gak. La ni aku buat sendiri takde lah sedap sangat tapi boleh lah telan laki aku licin kan 😜
BAHAN BAHAN
Hirisan bawang hollan
Serai di belah atau ketuk
Bawang blend
Cili giling
Sos tiram
Sos cili
Sos tomato
Garam
Air limau purut
Cili hijau buat tabur
Pepahat 500g
Mula2 tumis hirisan bawang hollan, serai, dan bawang blender
Dah naik bau letak cili kisar giling,
Dah pecah minyak baru masuk 3 kawan sos dan garam sikit,
Letak pepahat, air limau, dan cili.
Tunggu dalam 10 minit. Dah masak.
Jangan terlebih masak nanti dia liat sikit.
Siap.
Kaurang buat lah resepi kaurang dan ubah sikit.
Hehe sbb aku 1st time buat. Jadi kena baiki lagi lah untuk sedap