Siput sedut lemak cili api bersama rebung
Barang tumbuk
Cili merah cili hijau (sukahati)
3 bawang kecik
3 bawang putih
Halia ikut lah banyak mana
2 serai
Cili merah cili hijau (sukahati)
3 bawang kecik
3 bawang putih
Halia ikut lah banyak mana
2 serai
Cara masak
Masukkan bahan tumbuk.
Tumis sat, lepas tu letak kunyit, letak santan dua kotak / santan perah.
Letak garam dan perasa. Biaq sat.
Kami tak suka rebung tapi mak ayah suka. So letak lah
Letak rebung dan siput. Siput tu kami rebus dulu sbb taknak amik masa yang banyak untuk masak siput ni. Nnti tak sedap lemak2. Jangan lupa letak daun kunyit bagi dia umpppph.
Tumis sat, lepas tu letak kunyit, letak santan dua kotak / santan perah.
Letak garam dan perasa. Biaq sat.
Kami tak suka rebung tapi mak ayah suka. So letak lah
Letak rebung dan siput. Siput tu kami rebus dulu sbb taknak amik masa yang banyak untuk masak siput ni. Nnti tak sedap lemak2. Jangan lupa letak daun kunyit bagi dia umpppph.
Be First to Post Comment !
Post a Comment